Ontijzeraars

Ijzer is een veel voorkomend probleem bij eigen waterwinning. Uit wateranalyse blijkt dat in grote delen van ons land het bronwater een te hoge concentratie van ijzer vertoont. Een overmatig ijzergehalte kan aanleiding geven tot verschillende problemen. Ijzer veroorzaakt:

thumb_01_60_60Verstopping van leidingen

Door de aantasting van het ijzerhoudende water, blijven al makkelijker deeltjes plakken tegen de leidingen die op lange termijn verstoppingen veroorzaken.

thumb_01_60_60ROESTNEERSLAG

Uw favoriete kleding zal na veelvoudig wassen kleine roestvlekken vertonen. Investeren in waterontijzering bespaart u een vernieuwing van uw garderobe.

thumb_01_60_60CORROSIE

Buizen kunnen niet langer corroderen doordat het systeem het water van zuurstofmoleculen voorziet. Kan ingezet worden voor zowel drinkwater of in combinatie van put- en leidingwater.

thumb_01_60_60BACTERIËN

Doordat uw leidingen verstoppen, blijft ook al het vuil samenkoeken. Hierdoor kunnen heel wat bacteriën zich manifesteren in uw installaties, leidingen, etc.

thumb_01_60_60VERMINDERING RENDEMENT

Door de verstoppingen en de groei van bacteriën zal de levensduur en werking van warmtewisselaars aangetast worden.

thumb_01_60_60GEURTJES

Op lange termijn zal uw water vertroebelen, een scherpe geur krijgen en u zal het ijzer lichtjes proeven wanneer u ervan drinkt.

Crystal Right

Crystal Right is het enige product op de markt dat tegelijkertijd ontijzert en onthardt en wordt daarom zeker in de particuliere markt sterk aanbevolen. Bij deze toestellen vullen we de filter met Crystal right of aluminiumsilicaat wat de eigenschap heeft om kalk, ijzer en mangaan uit het water te halen en tegelijk ook nog de zuurtegraad (ph) te neutraliseren. Ook hier spoelen we met zout en werken we met volumetrische en chronologische kleppen. Plaats nooit een ontijzeringsinstallatie zonder dat er een grondige analyse van uw water werd uitgevoerd en de noodzakelijk filtertesten werden gedaan. Pas dan heb je de zekerheid dat een bepaalde installatie zal werken.